SOSTIENI ACCEDI

Uitgemolken kreupele en gewonde koeien | Undercover in een melkveebedrijf | Animal Rights

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights publiceert nieuwe undercoverbeelden uit de zuivelindustrie. Op de beelden zien we gewonde en kreupele dieren, een probleem dat veelvuldig voorkomt bij koeien die permanent op stal staan. We zien hoe onwillige dieren naar de melkmachine gedwongen worden. We horen hoe een medewerker roept: “Tegen z’n kop aanslaan! Recht op z’n neus.” We zien hoe een medewerker een koe schopt die weigert te bewegen en een andere koe tikken krijgt van een stok op haar gezicht. Daarnaast zien we een medewerker die de staart van een koe draait. Dit is zeer pijnlijk en bovendien bij wet verboden.

Het bedrijf waar de beelden zijn gemaakt is leverancier van FrieslandCampina: de belangrijkste speler in het schoolmelkprogramma.

Met de lancering van de campagne Geen Zuivellobby in de Klas roept Animal Rights samen met Bite Back op te stoppen met het schoolmelkprogramma. De dierenrechtenorganisaties vinden dat er in het onderwijs geen plek is voor de promotie van commerciële bedrijven en zeker niet wanneer die schade toebrengen aan dier en milieu.

www.geenzuivellobbyindeklas.nl

Altri video suggeriti

LEAVE YOUR COMMENT

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *