SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Kauhava Alahärmä 1, 2011-2012

Tarha on kuvattu kolmesti, kaksi kertaa vuonna 2011 ja kerran vuonna 2012. Tarha on suhteellisen pieni. Ensimmäisellä kerralla heinäkuussa 2011 tarhalta löytyi lukuisia ientulehduksia. Yhdellä pienellä pennulla oli kaulassa suuri haava, josta valui valkoista nestettä. Yhtä kettua, jolla oli ientulehdus, kuvattiin sekä heinäkuussa että elokuussa.

Kuukautta myöhemmin tarhalla vierailtiin uudelleen. Samaa kettua, jolla oli ientulehdus, kuvattiin uudelleen. Muitakin ientulehduksia löydettiin. Ketuilla esiintyi stereotyyppistä häiriökäyttäytymistä. Yksi pentu ei kyennyt käyttämään takajalkaansa. Kahden ketun pää oli juuttunut virikeputkiin kiinni, kuvaajat auttoivat ketut irti putkista.

Kolmannen kerran tarhalla vierailtiin heinäkuussa 2012. Monilta ketunpennuilta oli purtu hännät. Yhdessä siitoskortissa luki ”puri kaikilta”, viitaten ilmeisesti kettujen emoon. Kyseisessä häkissä kaikilta pennuilta oli purtu hännät poikki.

Eläimillä oli ientulehduksia ja stereotyyppistä häiriökäyttäytymistä. Yhden ketun kortissa luki: ”vähä juoksia” ja ”jääkö?”. Häiriökäyttäytyminen ei siis aiheudu kuvaajien läsnäolosta, kuten tarhaajat usein väittävät. Häiriökäyttäytyminen on opittua käytöstä ja se johtuu erittäin puutteellisista kasvatusoloista. Turkistarha on ympäristö, joka aiheuttaa eläimille stressiä, sillä ne eivät pääse toteuttamaan lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan. Tarhaajatkin tietävät, mistä häiriökäyttäytyminen johtuu. Tämän osoittaa myös korttiin merkitty kommentti.

Tarha on kuvattu myös vuonna 2010.

Altri video suggeriti

LEAVE YOUR COMMENT

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *