SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Pedersöre Lepplax, 2011-2012

Tämän tarhan kuvasimme kolmeen kertaan vuosien 2011 ja 2012 aikana. Ensimmäisen kerran tarhalla käytiin marraskuussa 2011. Tarha oli erittäin huonossa kunnossa. Varjotalot olivat osin huonokuntoisia, lattiat sortuneita ja häkit rikkinäisiä. Monet ruokintalevyt, joiden päälle eläinten rehu laitetaan, olivat vääntyneet niin että ruoka valui maahan. Osa ruuasta oli homeessa. Ainakaan osassa varjotaloista ei ollut automaattista juottojärjestelmää, joten eläimet olivat janoisia. Annoimme ketuille vettä ja ruokaa, jonka ne ottivat innolla vastaan. Tarhalta löytyi lukuisia kuolleita eläimiä, osa häkeistä ja osa häkkien päältä. Osa raadoista oli jo lähes hajonnut, mikä kertoo että ne olivat olleet häkeissä pitkiä aikoja. Eläimiltä löytyi silmätulehduksia sekä kettu, joka raahasi takajalkojaan. Tämä tarha rikkoi jopa niitä vähäisiä määräyksiä, joita turkiseläintenpidosta on annettu, joten teimme tarhasta eläinsuojeluilmoituksen.

Seuraavana vuonna tarha oli edelleen toiminnassa. Eläinsuojeluilmoituksen tekeminen ei ollut vaikuttanut asiaan mitenkään. Toisen kerran tarhalla käytiin syyskuussa 2012. Eläinten ruoka kuhisi matoja, ja ruokaa ja vettä ei edelleenkään ollut kaikilla eläimillä. Kuolleita, pitkälle maatuneita eläimiä löytyi häkeistä. Kahdelta naalilta puuttui puolet hännästä, ja jäljellä oli vain verinen ja tulehtuneen näköinen tynkä. Yksi siitoseläin oli jätetty kuolemaan ja se makasi täristen häkin pohjalla kykenemättä liikkumaan. Silmätulehduksia oli todella paljon ja joidenkin kettujen silmät olivat muurautuneet umpeen.

Marraskuussa 2012 löysimme tarhalta kuolleita eläimiä arviolta toistakymmentä, osa häkeissä ja osa häkkien päällä. Samat ongelmat toistuivat edelleen, osalta eläimistä puuttui ruoka ja vesi. Erään naalin silmätulehdus oli levinnyt koko naama peittäväksi tulehdukseksi, joka valui mätää. Tämänkin eläimen ohi tarhaaja oli kulkenut useasti, puuttumatta sen tilanteeseen mitenkään. Tarhasta tehtiin jälleen eläinsuojeluilmoitus.

Videolla näkyy myös, kuinka ketut tapetaan johtamalla sähkövirta niiden kehon läpi.

Altri video suggeriti

LASCIA IL TUO COMMENTO

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *