SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Kannus 3, 2011-2012

Tämän paikan kuvasimme kolmasti vuosien 2011 ja 2012 aikana. Paikka on yksi järkyttävimpiä, joilla vierailimme. Eläimillä oli lähes kaikkia mahdollisia vammoja, mitä kuvitella saattaa. Minkkihäkeistä löytyi kuolleita ja muumioituneita minkkejä. Useilta minkeiltä löytyi suuria haavoja eri puolilta kehoa, ja haavat näyttivät tulehtuneilta. Minkki on erakkoeläin, ja tämän vuoksi samassa häkissä olevat eläimet tappelevat usein. Kuvasimmekin minkkien tappelua sekä stereotyyppistä käytöstä, jossa minkki ravaa jatkuvasti häkin reunasta toiseen. Stereotyyppinen käytös kertoo stressistä, jota eläin kokee joutuessaan elämään luonnottomassa ympäristössä ilman virikkeitä.

Myös kettuhäkistä löytyi kuollut eläin. Ilmeisesti samassa häkissä ollut kettu oli syönyt sitä, ja kuollut eläin oli ollut häkissä jo jonkin aikaa. Useampi kettu ei kyennyt kunnolla liikuttamaan takaruumistaan, vaan raahasi sitä perässään. Ketuilla oli katkenneita häntiä, jotka näyttivät tulehtuneilta ja verisiltä. Sairaita eläimiä ei myöskään oltu eristetty ”sairasosastoihin”, joihin tarhaajat väittävät siirtävänsä sairaat eläimet.

Tältä tarhalta löysimme myös luultavasti pahimman silmätulehduksen, mitä olemme ikinä nähneet. Ketun molemmat silmät olivat veriset, rupiset ja rähmäiset, ja eläin hinkkasi naamaansa häkin reunaan tuskaisena. Mietimme pitkään, miten tarhaaja on voinut toistuvasti kulkea näin sairaan eläimen ohi tekemättä mitään. Muillakin eläimillä oli pahoja silmäongelmia, epäilimme pystyvätkö ne edes näkemään mitään.

Altri video suggeriti

LASCIA IL TUO COMMENTO

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *