SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Seinäjoki, Ylistaro 1, 2009

Tällä kettutarhalla käytiin kahdesti. Kaksi varjotaloa oli romahtanut, loput kolme olivat toiminnassa. Jokaisesta varjotalosta noin puolet – kolmasosa oli tyhjillään. Tyhjät häkit olivat todella sotkuisia ja niihin oli tungettu sekalaista roskaa, esimerkiksi muovisäkkejä ja peittoja.

Ensimmäisellä kerralla heinäkuussa tarhalla oli paljon naaraita pentuineen. Osa poikasista oli todella pienikokoisia, ja niistä osa oli erotettu emoistaan erillisiin häkkeihin joko yksin tai parin muun poikasen kanssa. Yhdellä poikasella oli irti purtu korva.

Aikuisista ketuista ja vanhemmista poikasista osa kärsi silmätulehduksista ja yhdellä aikuisella ketulla oli vakavaa ikenien liikakasvua. Monet ketuista olivat todella apaattisia ja pelokkaita. Juoma-astiat olivat usein törkyisiä tai vuotavia. Jotkin pesintälaatikoista olivat avonaisia ilman kattoa ja jotkin kopit olivat nestemäisen liejun (ripulin, oksennuksen tai rehun) peitossa.

Toisella kerralla marraskuussa ketut olivat kasvaneet isommiksi, ja niiden olot olivat ahtaat. Tarhalla kuvattiin rikkinäisiä häkkejä, ja osalla ketuista oli stressistä ja pahoinvoinnista kertovia pakkoliikkeenomaisia käytöshäiriöitä.

Altri video suggeriti

LASCIA IL TUO COMMENTO

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *