SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Närpiö, Frönäs, 2009

Tällä kettutarhalla käytiin vuonna 2009 kolmasti. Ensimmäisellä käynnillä elokuun alussa yhdessä häkissä oli kuollut kettu, jota toinen söi. Ketuilta löytyi silmätulehduksia ja yhdellä oli ientulehdus.

Joidenkin eläinten kunnon perusteella on selvää, että useat helposti huomattavissa olevat vaivat eivät olleet saaneet hoitoa. Pitkään jatkuneesta eläinten kokemasta kärsimyksestä on esimerkkinä uroskettu, jota kuvattiin kolmeen eri otteeseen. Ensimmäisellä kerralla eläin kärsi silmin nähden sairaudesta, jonka takia se piti päätään kallellaan. Ketun silmät olivat tulehtuneet, samoin sen suu. Molemmista tihkui nestettä. Uroksella oli myös valtavan ylikasvaneet kynnet ja toinen sen korvista oli surkastunut. Sen oikeanpuoleinen silmä oli erittäin punoittava ja tulehtunut, kun taas vasen silmä oli lähes ummessa. Myös uroksen vasen korva oli surkastunut. Ketun vartalo oli paksun turkin alla laiha, mikä sai sen pään ja raajat näyttämään liian suurilta. Uros kiersi hitaasti rinkiä ja nuuski ilmaa. Sen kuonon alapuoli oli syljen haalistama ja se käytti takajalkojaan oudosti askeltaen varpaidensa sijaan koko jalkapohjallaan.

Seuraavalla kuvauskerralla, lähes neljä viikkoa myöhemmin, eläin oli edelleen yhtä kammottavassa kunnossa, ellei jopa huonommassa. Sitä kiusasivat myös kärpäset. Yhdessä häkissä oli kuollut, osittain syöty kettu. Joillain ketuilla oli silmätulehdus, ja yhdellä ientulehdus.

Jälleen 13 viikkoa myöhemmin sama valkoinen kettu oli edelleen häkissään. Se oli edelleen huonossa kunnossa, pää oudosti kallellaan, turkki likaisena suun, kurkun ja tulehtuneiden korvien ympäriltä. Tarhan vieressä oli maassa suuri joukko nyljettyjä ketunraatoja.

Altri video suggeriti

LASCIA IL TUO COMMENTO

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *